Vellen en heraanplanten van bomen langs N8 in Avelgem

Op 12 februari 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid, N8, Openbare Werken en Publiek Domein, Veiligheid, Woonbeleid & Ruimtelijke ordening, Goed om weten gemeente Avelgem (webpagina in opbouw)
Vellen en heraanplanten van bomen langs N8 in Avelgem

De N8, Oudenaardsesteenweg, tussen de Ruggestraat en de rotonde in Kerkhove , is van maandag 27 februari tot en met zaterdag 4 maart afgesloten voor het verkeer.

Reden: in opdracht van het agentschap wegen en verkeer (AWV) West-Vlaanderen moeten er 117 bomen, omdat ze wegkwijnen, geveld worden. Ze moeten weg omdat ze een gevaar vormen voor het verkeer.

De week daarna worden er 60 nieuwe lindebomen geplant op plaatsen waar voldoende ruimte is. Het gaat over de kleinbladige Tilia cordata 'Greenspire'.

De andere gekapte bomen worden gecompenseerd langs de Rijtgracht en in de buurt van de N8. (38% verdwijnt - zie grafiek) - Wordt zeker door ons opgevolgd!!-

De heraanleg verbetert de leefomgeving en veiligheid langs de weg. Zo belemmeren de huidige bomen de zichtbaarheid op sommige plaatsen (DE reden???).

Er zijn omleidingen, tijdens de werken voorzien.

  • Zwaar verkeer: via E17
  • Fietsers: omleiding wordt ter plaatse aangeduid
  • Lokaal: Het Vlaamse Gewest plaatst een 2-tal weken voor de werken borden om de (lokale) wegomleidingen aan te duiden.

Het vellen en het heraanplanten van de bomen gebeuren met een mobiele werfzone die mogelijks plaatselijk voor korte hinder zorgt. 

Kostprijs: 149.817,15 euro.

Een laatste stand van zaken???? vind je op www.avelgem.be/heraanplantN8.

Update 27/02/2017!!!!

Na parlementaire vraag van Bert Maertens (N-VA) Vlaams volksvertegenwoordiger, op uitdrukkelijke vraag van de N-VA afdeling Avelgem, vandaag bevestiging gekregen van kabinet:  

  • Enkel zieke bomen worden gerooid;
  • iedere boom wordt nu, voor het vellen, nogmaals gecontroleerd;
  • iedere gevelde boom wordt gecompenseerd.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is